Nyheter

2020.04.14

Omcertifierade för ISO 9001 och ISO 14001

Stjernberg Automation har sedan 2016 varit certifierade för ISO 9001 och ISO 14001. Vi har nu certifierats i ytterligare 3 år.

Företaget genomför interna revisioner årligen för att säkerställa att vi uppfyller standard- och certifieringsvillkor för kvalitetslednings- och miljöledningssystem. Var tredje år görs en extern revision av auktoriserad part som ligger till grund för fortsatt certifiering.

ISO 9001 är en ledningssystemstandard för verksamhetsprocesserna i ett företag, och används över hela världen. Ett ledningssystem beskriver hur du ständigt förbättrar och justerar din verksamhet för att möta kundens behov. Certifieringen är ett bevis på att företaget håller måttet gällande kvalitetsarbete.

ISO 14001 är en internationell standard för miljöledning. För att kunna få denna ceritfiering krävs att företaget ska ha ett kvalitetsledningssystem som uppfyller kraven i den standard som ska tillämpas. Systemet ska vara en naturlig del i den dagliga verksamheten. Systemet ska även vara beskrivet och beskrivningen ska underhållas löpande.

2020.04.09

Glad påsk

Vi önskar alla våra kunder, leverantörer, samarbetspartners och vänner en riktigt glad påsk. 

2020.04.06

Information med anledning av Covid-19

Vi på Stjernberg Automation tar den rådande situationen på allvar och har vidtagit åtgärder över hela verksamheten för att minimera smittspridningen.

Från och med måndagen den 6 april och tillsvidare kommer vi inte ta emot externa besök i våra lokaler. All administrativ personal som inte behöver vara på plats på kontoret uppmanas att arbeta hemifrån. I övrigt är produktionen igång som vanligt, och vissa undantagsfall i besöksförbudet kommer att finnas. Till exempel kommer planerade leveranstester att genomföras som planerat.

2020.03.09

Ny säljchef

Vi har utökat säljorganisationen och välkomnar nu vår nye säljchef, Peter Johansson, till vårt team. Peter är anställd som säljchef, och kommer närmast från en tjänst som regionsansvarig hos ABB Robotics. Hos Stjernberg Automation kommer han ansvara för försäljning av företagets produkter och produktionslösningar på den skandinaviska marknaden.

Kontaktuppgifter till Peter
Tel: 0300- 521 866
E-post: peter.johansson@stjernbergautomation.se

2020.03.05

Medlemmar i SWIRA

Vi har blivit medlemmar i SWIRA, Swedish Industrial Robot Association. SWIRA är en branschförening för alla intressenter inom Svensk Robotteknik. Föreningen verkar för en ökad robotautomation i Sverige för att behålla konkurrenskraft och ekonomi i den svenska tillverkningsindustrin.

2020.02.21

Stjernberg Automation levererar skärmaskin till Hjobulten®

Stjernberg Automation har levererat och installerat en automatiserad skärmaskin till Hjobulten®. Maskinen är en robotlösning med visionsystem och hanterar en mängd olika produkter med variationer i både diameter och höjd. Vår lösning kan med enkel omställning justeras för de olika produkterna. Det är en mycket användarvänlig maskin där kunden, bland annat, har möjlighet att i efterhand lägga in nya produkter själva.

Maskinen ersätter manuella skärmoment. Kunden ville frigöra tid åt sin personal för andra typer av arbetsuppgifter. Nu räcker det att personalen laddar maskinen och kan sedan utföra andra arbetsuppgifter under tiden maskinen kör. 

Maskinen är övertagen och i drift hos kund. 

2019.12.06

Vi söker nya medarbetare

Vi söker dig som tillsammans med oss vill skapa framtidens innovationer. Om du brinner för teknisk utveckling och gillar att samarbeta för att hitta den bästa lösningen, då kan vi erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande och spännande arbetsuppgifter. 

Just nu letar vi efter följande medarbetare till vårt team:
  • Teknisk säljare 
  • Teknisk projektledare 
  • Erfaren maskinkonstruktör 
  • Systemutvecklare - IIoT 
  • Systemutvecklare - Machine learning 
  • Systemutvecklare - UX/UI
  • Mekatronik - Montör
  • Servicetekniker - Laser
  • Utvecklingstekniker - Laserprocesser
Du hittar mer information om tjänsterna och ansökan under "Lediga tjänster". 

2019.10.03

SA har levererat en av marknadens snabbaste skärmaskiner

Stjernberg Automation har levererat en produktionslinje till ett internationellt företag inom stålindustrin. Produktionslinjen är en av företagets största beställningar hittills, och innefattar laserskärning av material i stål med höga krav på noggrannhet och snabbhet.
 
Laserskärcellen vi integrerat i produktionslinjen är en mycket snabb lösning med ett fint skärresultat. Produkten får en slät skäryta utan skägg och är en av marknadens snabbaste skärmaskiner inom applikationen. För att kontrollera skärkvaliteten använder vi vårt egenutvecklade visionsystem som kontrollerar både skägg och utskuren geometri.
 
Produktionslinjen är en helt digital lösning och mycket användarvänlig. Eftersom maskinen är digital behöver inte nya produkter utvecklas separat, och maskinen är anpassad för en mängd produktmodeller. 

Ordern är en av Stjernberg Automations största hittills, och det har tagit tid att utveckla en av marknadens snabbaste skärmaskiner. Vi har lagt många månader på att trimma processen för att kunna leverera ett så bra resultat till kunden som möjligt. Detta är den första versionen och nu fortsätter utvecklingen av nästa version som kommer bli ännu snabbare.