Vi söker robottekniker

Vi söker dig med tidigare erfarenhet av robotteknik och automation.


Vad innebär tjänsten?
Du kommer att ingå i vår Research & Development-avdelningen, med placering i Sverige och ansvara för service och supportarbete såväl internt som mot våra externa kunder.

Som robottekniker spelar du en viktig roll i vår produktion. Vi arbetar projektbaserat och du ingår i ett kunnigt och engagerat team av robottekniker och montage, och med en projektledare som leder arbetet. Din huvuduppgift är att utveckla och driftsätta robotprogram i maskiner och robotceller. Du ansvarar också för konfigureringen av visionssystemet och inlärning av detaljer i systemet. Dessutom får du provköra robotceller, utföra installationer, serviceuppdrag och idrifttagning ute hos kund samt bistår med teknisk expertis till vår säljavdelning.

Du är en person med stort tekniskt intresse tillsammans med en god förmåga att söka upp och lösa problem. Du är driven, vetgirig och engagerad i ditt arbete och ser vikten av att leverera kvalitetssäkra och tillförlitliga resultat. I rollen ingår samarbete med kunder, med kollegor både inom den egna avdelningen likväl som med avdelningar och kontor i andra länder, och du bör därför ha god förmåga att kommunicera. Du är öppen inför förändringar samt har lätt för att anpassa dig efter nya situationer. Du bör ha erfarenhet och viljan att jobba med händerna och ha en god analytisk förmåga.

Tjänsten innebär resor, främst inom Skandinavien men också i andra delar av världen där vi har installationer.

Har du det vi söker?
Om du gillar tekniska utmaningar, felsökning och åtgärder av robotsystem, då kan vi erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande och spännande arbetsuppgifter. Du bör ha några års erfarenhet, helst som servicetekniker eller automationsingenjör.

I dag jobbar du troligtvis i en liknande roll på ett automationsföretag eller robotföretag inom produktionsindustrin. Kunskap i robotprogrammering är ett måste, liksom kunskap i PLC-programmering (Siemens och/eller Beckhoff). Det är ett plus om du kan RAPID-programmering för ABB och Robotstudio, dock arbetar vi med flera robotfabrikat.

Att arbeta i en roll där du får stort utrymme att vara självgående och driva ditt arbete framåt är något som du trivs med, liksom att du är en noggrann och serviceinriktad person som har en god förståelse av hur maskiner och styrsystem samverkar.
  • Dokumenterad arbetslivserfarenhet inom automation eller tillverkningsindustri, arbete med robotar
  • Meriterande med kunskap om RAPID och PLC-programmering, samt vana i att arbeta i Robotstudio
  • God förståelse för olika typer av robotfabrikat
  • God förståelse för hur mekanik, el och styrning, pneumatik och mjukvara samverkar
  • Behärskar Office-paketet
  • Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
  • B-körkort och pass

När, var och hur?
Tjänsten är en heltidstjänst och kan starta omgående eller enligt överenskommelse. Du kommer i huvudsak att tillhöra Stjernberg Automation AB med placering i Kungsbacka med perioder av arbete på något av våra andra tjänstgöringsställen i världen.

Du skickar in din ansökan via formuläret nedan. Ansökan innebär att du samtycker till, och delar med dig av, länkar till dina personliga social medier.

Vilka är vi?
Stjernberg Automation AB ingår i den internationella koncernen Stjernberg Laser som levererar maskin- och produktionslösningar med laserteknik och avancerad automation till alla typer av branscher över hela världen.

Stjernberg Laser är en del i Tus Holdings Co.,Ltd, ett Science & Technology investment bolag som startades 2000 med tillgångar på över 250 miljarder kronor och som idag är delägare i över 800 noterade och onoterade bolag över världen.

Bli en del av Stjernberg Automation!