servicetekniker - laser

Vi söker dig med tidigare erfarenhet av laserprocesser, lasermaskiner och automation.


Vad innebär tjänsten?
Du kommer att ingå i vår Service & Support-avdelning, som organisatoriskt ingår i Research & Development-avdelningen, med placering i Sverige och ansvara för service och supportarbete såväl internt som mot våra externa kunder.

Arbetsuppgifterna innefattar främst teknikområden som reparation, felsökning, förebyggande underhåll och avhjälpande service.
För att trivas i den här rollen ser vi att du är en noggrann och serviceinriktad person som har en god förståelse av förebyggande underhåll och dess utveckling.

Du är en person med stort tekniskt intresse tillsammans med en god förmåga att söka upp och lösa problem. Du är driven, vetgirig och engagerad i ditt arbete och ser vikten av att leverera kvalitetssäkra och tillförlitliga resultat. I rollen ingår samarbete med kunder, med kollegor både inom den egna avdelningen likväl som med avdelningar och kontor i andra länder, och du bör därför ha god förmåga att kommunicera. Du är öppen inför förändringar samt har lätt för att anpassa dig efter nya situationer. Du bör ha erfarenhet och viljan att jobba med händernaoch ha en god analytisk förmåga.

Tjänsten innebär resor, inom främst Sverige men också i andra delar av världen där vi har installationer.

Har du det vi söker?
Om du gillar tekniska utmaningar, felsökning och åtgärder av lasersystem, då kan vi erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande och spännande arbetsuppgifter. Du bör ha några års erfarenhet av underhåll eller felsökning av lasermaskiner och laserkällor.

För att trivas i den här rollen ser vi att du är en noggrann och serviceinriktad person som har en god förståelse av förebyggande underhåll och felsökning.

Du är självständig, öppensinnad samt har tålamod och känsla för hur mekatroniska system och laserprocesser samverkar. Att arbeta i en roll där du får stort utrymme att vara självgående och driva ditt arbete framåt är något som du trivs med.
  • Dokumenterad arbetslivserfarenhet inom laserbranschen med underhåll och felsökning av lasrar
  • Meriterande med kunskap om robot- och PLC-programmering
  • God förståelse för olika typer av laserprocesser
  • God förståelse för hur mekanik, el och styrning, pneumatik och mjukvara samverkar
  • Behärskar Office-paketet
  • Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
  • B-körkort och pass
När, var och hur?
Tjänsten är en heltidstjänst och kan starta omgående eller enligt överenskommelse. Du kommer att tillhöra Stjernberg Automation AB med placering i Kungsbacka med perioder av arbete hos utländska kunder och på något av våra andra tjänstgöringsställen i världen.

Ansökan sker via formuläret nedan. Ansökan innebär att du samtycker till, och delar med dig av, länkar till dina personliga social medier.

Vilka är vi?
Stjernberg Automation AB ingår i den internationella koncernen Stjernberg Laser som levererar maskin- och produktionslösningar med laserteknik och avancerad automation till alla typer av branscher över hela världen.

Stjernberg Laser är en del i Tus Holdings Co.,Ltd, ett Science & Technology investment bolag som startades 2000 med tillgångar på över 250 miljarder kronor och som idag är delägare i över 800 noterade och onoterade bolag över världen.

Bli en del av Stjernberg Automation!