utvecklingstekniker - laserprocesser

Vi söker dig med tidigare erfarenhet av laserprocesser, som vill förfina eller hitta nya användningsområden för laser.


Vad innebär tjänsten?
Du kommer att ingå i vår Research & Development-avdelning med placering i Sverige och ansvara för skapa och vidareutveckla laserprocesser med hjälp av olika typer av lasrar, robotar och automationsutrustning.

Arbetsuppgifterna innefattar främst körning, riggning och programmering av robotar, styrsystem och lasrar. Dessutom framtagning och montering av testutrustningar, fixturer och riggar. Du kommer givetvis även att arbeta med skötsel och reparationer av dina maskiner och verktyg.

Du är en person med stort tekniskt intresse tillsammans med en god förmåga att vilja lösa problem och föreslå nya lösningar. Du är driven, vetgirig och engagerad i ditt arbete och ser vikten av att leverera kvalitetssäkra och tillförlitliga resultat. I rollen ingår samarbete med kollegor både inom den egna avdelningen likväl som med avdelningar och kontor i andra länder, och du bör därför ha god förmåga att kommunicera. Du är öppen inför förändringar samt har lätt för att anpassa dig efter nya situationer. På sikt vill du utvecklas i din roll inom organisationen. Du bör ha erfarenhet och viljan att jobba med händerna, bygga fixturer, testriggar och testa koncept i verkligheten.

Det kan förekomma resor i tjänsten, som att närvara vid projektmöten eller tester hos kunder eller stötta dina kollegor i andra delar av världen

Har du det vi söker?
Vi söker dig som för teknisk utveckling och gillar att samarbeta för att hitta den bästa lösningen, då kan vi erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande och spännande arbetsuppgifter.

För att trivas i rollen har du ett stort tekniskt intresse samtidigt som du har en förståelse för maskinteknik och mekanik. Ett måste för tjänsten är att du kan programmera PLC och robotar.

Du är självständig, öppensinnad samt har tålamod och känsla för hur mekatroniska system och material samverkar. Att arbeta i en roll där du får stort utrymme att vara självgående och driva ditt arbete framåt är något som du trivs med.
  • Dokumenterad arbetslivserfarenhet inom laserbranschen
  • Kunskap om robot- och PLC-programmering
  • God förståelse för olika typer av produktionsmetoder
  • God förståelse för hur mekanik, el och styrning, pneumatik och mjukvara samverkar och påverkar utfall
  • Kunskap inom materiallära är meriterande
  • Behärskar Office-paketet
  • Du talar och skriver obehindrat på engelska, men får gärna också kunna svenska
  • B-körkort och pass
När, var och hur?
Tjänsten är en heltidstjänst och kan starta omgående eller enligt överenskommelse. Du kommer att tillhöra Stjernberg Automation AB med placering i Kungsbacka med perioder av arbete på något av våra andra tjänstgöringsställen i världen.

Ansökan sker via formuläret nedan. Ansökan innebär att du samtycker till, och delar med dig av, länkar till dina personliga social medier.

Vilka är vi?
Stjernberg Automation AB ingår i den internationella koncernen Stjernberg Laser som levererar maskin- och produktionslösningar med laserteknik och avancerad automation till alla typer av branscher över hela världen.

Stjernberg Laser är en del i Tus Holdings Co.,Ltd, ett Science & Technology investment bolag som startades 2000 med tillgångar på över 250 miljarder kronor och som idag är delägare i över 800 noterade och onoterade bolag över världen.

Bli en del av Stjernberg Automation!